Even voorstellen… Mark Hut!

7 juli 2023

Het is nog maar zijn eerste week, maar onze nieuwe directeur-bestuurder Mark Hut is zich al volop aan het oriënteren binnen Enserve. Tussen alle kennismakingsgesprekken door, spraken we hem over zijn achtergrond en zijn plannen voor Enserve. En over wat nou typisch Mark is. 

Waarom deze rol bij Enserve? 

“Toen ik benaderd werd voor deze functie, kende ik Enserve natuurlijk wel maar was ik nog niet goed bekend met de totale dienstverlening. Ik moest me dus eerst goed inlezen en laten bijpraten. Daarna bleek al snel dat deze vacature al mijn boxjes afvinkte! Ik heb veel ervaring met management en organisatie binnen woningcorporaties. Dus ik weet wat er speelt in de sector. In het verleden heb ik onder andere gewerkt voor Talis, Zayaz, Vivare, Omnia Wonen en WonenBreburg. Daar vervulde ik verschillende rollen: van manager bedrijfsvoering en financiën tot aan algemeen directeur.  

Daarnaast sloot de vacature ook goed aan bij wat ik deed met mijn bedrijf Ruimtegeven.nl. Als zelfstandige adviseerde ik organisaties op het gebied van organisatie- en teamontwikkeling. Op dat gebied kan ik ook veel waarde toevoegen voor Enserve. Dus na een aantal fijne gesprekken met de Raad van Commissarissen en medewerkers bij Enserve, kregen we allemaal goede energie om samen verder te gaan. Zodoende. Nu zit ik hier!” 

We zijn blij dat je er bent! Natuurlijk zijn we wel nieuwsgierig: vertel eens wat meer over jezelf. Wat is nou typisch Mark? 

“Ik ben een wandelaar. Binnenkort loop ik voor de zevende keer de Nijmeegse Vierdaagse. Ik ben een gezinsman. Graag speel ik bordspelletjes met mijn vrouw en kinderen. Die ik jammer genoeg bijna altijd verlies. Verder typeer ik mezelf regelmatig als een ‘luie manager’. Naar mijn mening kunnen organisaties niet plat en compact genoeg zijn. Ik vind dat het als directeur-bestuurder je taak is, om medewerkers kaders en richting te geven. Maar binnen die kaders kunnen mensen prima zelf keuzes maken en functioneren.” 

Is dat ook je plan voor Enserve? 

“Ja! Ik wil mensen in hun kracht zetten. Moderne manieren inbrengen waarbij medewerkers ruimte en verantwoordelijkheid krijgen. Ik zie het als een soort reis die we samen gaan afleggen. We bepalen samen de bestemming en de koers. Ik houd in de gaten of de goede randvoorwaarden aanwezig zijn: het vervoersmiddel en brandstof. Zoals goede koffie, haha! En ik wil ervoor zorgen dat iedereen van de reis en het gezelschap geniet. Als we een leuk omweggetje zien, kunnen we er samen voor kiezen om die in te slaan. Maar we wijken niet af van de bestemming. Want we weten waar we naartoe willen: we houden ons doel scherp.” 

Wat gaan onze opdrachtgevers van jouw komst merken? 

“Nu is het vooral nog kennismaken. Ik wil eerst warm contact maken met iedereen. Laten zien dat ik er ben om mee te denken, om een gesprekspartner te zijn. Uiteindelijk is het mijn doel om Enserve nog sterker te maken. Als we intern meer gaan samenwerken, kunnen we efficiënter aan de slag voor onze klanten. Meer focussen op kennisdeling, zodat teamleden van klantteams ook uitwisselbaar zijn. En we nog beter en sneller tegemoet kunnen komen aan de vragen van onze opdrachtgevers. Bovendien ga ik verder inzetten op het werven van nieuwe collega’s. Dus het kan zijn dat klanten binnenkort nog meer nieuwe gezichten zien bij Enserve!” 

Leuk! Wat zou je potentiële nieuwe medewerkers vertellen over je eerste werkdagen, als nieuwste aanwinst van Enserve? 

“Het begin vond ik natuurlijk wel even spannend. Maar die spanning trok al snel weg, toen ik eenmaal bij Enserve was. Iedereen had een open houding. Mensen waren nieuwgierig en stelden vragen. Het voelde als een warm welkom. Als een mooie basis om mee verder te gaan. Dus ik kan het aanraden!” 

Deel dit artikel


Wilt u alles weten op het gebied van woonruimteverdeling?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Alle berichten