Woonruimteverdeling begint met samenwerken

3 september 2019

Hoe kunnen verschillende corporaties goed samenwerken omtrent woonruimteverdeling? Het antwoord op die vraag geeft Enserve, dé specialist in woonruimteverdeling tijdens CorporatiePlein op 26 september. Wij spraken alvast met relatiemanager Arjan Rook over wat het bedrijf tijdens de vakbeurs laat zien.

Het thema van CorporatiePlein dit jaar is ‘digitaliseren en optimaliseren’, en volgens Arjan staat Enserve achter vergaande digitalisering van de processen rondom woonruimteverdeling. “Met een grote ‘maar’: de meeste woningzoekenden kunnen prima de digitale weg bewandelen om te zoeken en reageren op aangeboden woningen, en voor hen is het zinvol het proces zoveel mogelijk te digitaliseren. Daarentegen zijn er andere woningzoekenden die het systeem niet kennen vanwege hun achtergrond of beperkingen. Deze groep blijft groeien en in onze optiek moeten deze mensen geholpen worden. Dat kan niet via de digitale weg, menselijk handelen is hierbij vereist. Investeren in het begrijpelijk maken van alle communicatie is dan ook essentieel, en Enserve heeft daarom in toenemende mate aandacht voor de behoeften van laaggeletterden op dit gebied.

“Overigens vindt Enserve het opvallend dat corporaties vaak hun eigen digitale proces laten prevaleren boven de klantgerichtheid,” gaat Arjan verder. “Een voorbeeld daarvan is de manier van aanbieden van een woning: vaak ontbreken foto’s of zijn deze van slechte kwaliteit. Tijdens bezichtigingen worden groepen mensen uitgenodigd die vaak geen kans maken op de woning. Wij geloven dat dit anders kan en geven daar graag advies over.”

Samenwerken
“Woonruimteverdeling begint met samenwerken,” vertelt Arjan op de vraag wat Enserve tijdens CorporatiePlein laat zien. “En dat samenwerken vereist dat men iets van hun eigen autonomie inlevert. Enserve is er bewezen goed in om verschillende corporaties effectief en efficiënt te laten samenwerken rondom woonruimteverdeling. Op onze stand vertellen wij daar graag meer over.”

“Daarnaast is het duiden van de veelheid van gegevens die binnen woonruimteverdeling wordt gevraagd aan woningzoekenden een specialiteit van ons. Voorbeelden hoe wij daar samenwerkingsverbanden mee helpen delen wij graag met de bezoekers. En niet in de laatste plaats vinden wij het leuk om met onze opdrachtgevers op een ontspannen manier op CorporatiePlein bij te praten. Verwacht dan ook een lekkere koek bij de koffie!”

Enserve is op CorporatiePlein te vinden op stand 18

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Enserve

Deel dit artikel


Wilt u alles weten op het gebied van woonruimteverdeling?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Alle berichten