Vernieuwd portaal Huren Noord-Veluwe van start

30 juni 2016

Eenvoudiger huurwoningen zoeken bij samenwerkende woningcorporaties

Met trots presenteerden deltaWonen, Omnia Wonen, Woningstichting Putten en UWOON het vernieuwde www.hurennoordveluwe.nl

De website is in een nieuw jasje gestoken en biedt meer gebruiksgemak voor woningzoekenden in de regio Noord-Veluwe. Op dinsdag 28 juni jl. ging de vernieuwde website van start. De woningcorporaties bekrachtigden hun samenwerking met de laatste handtekeningen, samen met hun partners Enserve en Zig Websoftware.

Eén portaal voor woningzoekenden

Woningzoekenden in de regio Noord-Veluwe kunnen vanaf 28 juni 2016 alles regelen via www.hurennoordveluwe.nl. Dat geldt voor zowel het inschrijven als woningzoekende, als voor het zoeken in het woningaanbod en het reageren op huurwoningen. Dagelijks publiceren de vier corporaties hun vrijkomende sociale huurwoningen. Ze wijzen die woningen toe op basis van inschrijfduur of via loting.  Woningzoekenden kunnen iedere dag reageren op woningen. Een extra service is het persoonlijk zoekprofiel. Woningzoekenden krijgen automatisch bericht zodra er een woning beschikbaar is die voldoet aan hun wensen. Ook zien zij direct of woningen passend zijn, dus een huurprijs hebben die past bij hun inkomen. Een inschrijving als woningzoekende kost € 15,- per jaar.

Inschrijvingen explosief gestegen

De corporaties gaven het afgelopen jaar regelmatig informatie over de nieuwe regels voor de woonruimteverdeling. De regels zijn vastgesteld door de gemeenten en sinds 1 juli 2015 van kracht. In het afgelopen jaar kwamen er in de regio ruim 12.000 nieuwe inschrijvingen bij. Dat is een toename van zo’n 40%. Overigens is die toename niet zichtbaar bij het aantal reacties op woningen. De nieuwe inschrijvers zijn dus waarschijnlijk mensen die zich uit voorzorg hebben ingeschreven en nog gebruik wilden maken van de overgangsregeling. Met deze regeling konden mensen die al in een huur- of koopwoning in deze regio woonden zich inschrijven en hun woonduur gebruiken als inschrijfduur. De overgangsregeling eindigt eind juni.

Mensen die al bij één van de corporaties stonden ingeschreven, krijgen op – of kort na – 28 juni automatisch bericht met de gegevens om hun inschrijving voor de nieuwe website te activeren.

huren noord veluwe portaal

Deel dit artikel


Wilt u alles weten op het gebied van woonruimteverdeling?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Alle berichten