Veranderingen brengen meer gemak voor woningzoekenden op de Noord-Veluwe

17 maart 2016

Enserve verzorgt voor de 4 samenwerkende corporaties op de Noord-Veluwe de implementatie en exploitatie van een nieuwe woonruimteverdeelsysteem en website. Onderstaand bericht is gisteren verspreid door de corporaties.

Inschrijven én een passende huurwoning vinden via vernieuwde website van samenwerkende woningcorporaties Noord-Veluwe

Er komen wijzigingen aan voor mensen die zoeken naar een sociale huurwoning op de Noord-Veluwe. Medio 2016 zetten deltaWonen, Omnia Wonen, UWOON en Woningstichting Putten een nieuwe stap in hun regionale samenwerking. Dan verschijnt hun vernieuwde gezamenlijke website www.hurennoordveluwe.nl met actueel aanbod, een nieuw uiterlijk, maar vooral meer gebruiksgemak voor woningzoekenden.

Eén loket voor inschrijven, geschikte woningen zoeken en reageren op een passende woning
Inschrijven als woningzoekende, zoeken in het totale woningaanbod met een persoonlijk zoekprofiel, reageren op passende huurwoningen: het kan vanaf 28 juni 2016 allemaal via www.hurennoordveluwe.nl. In plaats van wekelijks, publiceren de woningcorporaties dagelijks de vrijkomende sociale huurwoningen op deze website. Woningzoekenden kunnen dan ook iedere dag reageren op beschikbare woningen. Zij kunnen een persoonlijk zoekprofiel aanmaken en krijgen een e-mail zodra er een geschikte woning beschikbaar is. Om teleurstellingen te voorkomen kunnen woningzoekenden verder alleen reageren op passend aanbod, dus alleen op huurwoningen met een huurprijs die past bij hun inkomen.

Loting en jaarlijks inschrijfgeld
De vernieuwde website maakt het ook mogelijk om een beperkt deel van de huurwoningen toe te wijzen via loting, zoals vorig jaar al werd afgesproken tussen gemeenten en corporaties in de regio. Dit biedt meer kansen aan mensen die op kortere termijn een huurwoning nodig hebben, maar pas kort inschrijfduur hebben opgebouwd. Een andere reeds aangekondigde wijziging betreft het invoeren van inschrijfgeld: een inschrijving als woningzoekende kost vanaf 28 juni 2016 jaarlijks € 15,-. Nieuwe woningzoekenden betalen dit direct bij hun inschrijving. Woningzoekenden die al staan ingeschreven, gaan betalen vanaf de dag waarop zij zich in het verleden hebben ingeschreven. Daarna ontvangen woningzoekenden jaarlijks een herinnering om hun inschrijving te verlengen.

Persoonlijk bericht voor ingeschreven woningzoekenden
De inschrijving van mensen die al als woningzoekende bekend zijn bij één van de corporaties, wordt automatisch overgezet naar het nieuwe systeem. Deze mensen ontvangen vóór 28 juni 2016 een bericht om hun inschrijving te activeren, met een uitleg over de website, hun inloggegevens en het (toekomstige) inschrijfgeld.

Overgangsregeling tot en met 30 juni 2016
Voor mensen die al zelfstandig in een (legale) huur- of koopwoning wonen in de regio Noord-Veluwe, is 30 juni 2016 een belangrijke datum. Schrijven zij zich uiterlijk die dag in als woningzoekende, dan mogen zij de woonduur op hun huidige adres gebruiken als opgebouwde inschrijfduur. Daarna vervalt de overgangsregeling en geldt alleen de daadwerkelijke inschrijfdatum voor het opbouwen van inschrijfduur.

Apart inschrijven voor een huurwoning in Epe, Heerde of Hattem
Woningcorporatie Triada neemt geen deel aan de regionale website. Mensen die een huurwoning zoeken in Epe, Hattem of Heerde, moeten zich inschrijven bij Triada.

logo noord veluwe

Deel dit artikel


Wilt u alles weten op het gebied van woonruimteverdeling?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Alle berichten