Vacature: lid met (psycho)sociaal-maatschappelijk achtergrond voor Beroepscommissie

14 maart 2022

De druk op de woningmarkt is hoog. Daardoor moeten woningzoekenden vaak lang wachten om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen. Soms bevinden mensen zich in een acute noodsituatie waardoor zij op korte termijn een (andere) woning nodig hebben. Dan kunnen zij urgentie aanvragen. Met urgentie krijgen zij voorrang op andere woningzoekenden bij het zoeken naar een woning.

Voorrang voor de een, betekent langer wachten voor de ander. Urgentie krijg je niet zomaar. Een deskundige en objectieve beoordeling van de aanvragen is daarvoor belangrijk.

Wie zijn wij

De Beroepscommissie regio Stedendriehoek beoordeelt beroepschriften van woningzoekenden in de regio Stedendriehoek. Dit betreft het werkgebied regio Apeldoorn, Deventer, Zutphen. Deze woningzoekenden gaan in beroep tegen het besluit dat de urgentiecommissie in eerste instantie nam op hun aanvraag voor urgentie.

De beroepscommissie doet een integrale heroverweging en houdt daarbij rekening met de omstandigheden waarin de woningzoekende zich bevindt. Want achter elk beroepschrift zit een verhaal, een persoonlijke situatie. Als lid van de commissie ben je je hiervan bewust.

De behandeling van en besluitvorming op beroepschriften vindt plaats op basis van de regelgeving die geldt in regio Stedendriehoek. Het aantal beroepschriften dat de beroepscommissie behandelt, varieert per jaar.

Wij nemen de woningzoekende serieus. Daarom zorgen wij voor een objectieve beoordeling van beroepschriften en een begrijpelijke motivering van de besluiten. De commissie draagt daarmee bij aan een transparante verdeling van sociale huurwoningen.

Wat ga je doen

Je beoordeelt beroepschriften uit de regio Stedendriehoek (regio Apeldoorn, Deventer, Zutphen). Dit zijn er 1 tot 3 per maand die we achter elkaar behandelen. Voorafgaand aan een hoorzitting neem je de dossiers door en bepaal je welke vragen jij hebt. Tijdens een hoorzitting stel je je vragen aan de betreffende woningzoekende. Bij een hoorzitting zijn de voorzitter, secretaris en twee leden van de commissie aanwezig.

Na de hoorzitting neem je deel aan de beraadslaging. In goed overleg kom je samen tot een besluit. Hierin betrek je de regionale regelgeving en je eigen expertise op een van de onderstaande aandachtsgebieden.

De hoorzittingen zijn eenmaal per maand op dinsdagochtend en vinden plaats in Twello.

Je maakt deel uit van een commissie met meerdere leden. Daardoor hoef je niet beschikbaar te zijn voor elke hoorzitting. Jaarlijks neem je – afhankelijk van het aantal beroepschriften dat de commissie ontvangt – deel aan 4 of 5 hoorzittingen.

Tijdsbesteding: voor het inlezen in de stukken, vooroverleg, de hoorzitting en beraadslaging ben je ongeveer een dagdeel kwijt. Voor je werkzaamheden bieden wij een passende vergoeding.

Wat breng je mee

  • kennis op het (psycho)sociaal-maatschappelijk vlak;
  • maatschappelijke betrokkenheid en de bereidheid om je te verdiepen in het systeem van woonruimteverdeling;
  • vermogen om analytisch te denken;
  • kritische, maar ook een realistische houding;
  • vermogen om emoties te scheiden van de feiten;
  • bij voorkeur woonachtig in en/of affiniteit met de regio Stedendriehoek;
  • Je bent niet betrokken bij de verhuur van woningen, of hulpverlening op het terrein van huisvesting, in de regio Stedendriehoek.

Meer weten

De Beroepscommissie regio Stedendriehoek maakt onderdeel uit van Enserve, dé specialist in woonruimteverdeling.

Meer informatie over de urgentieregeling in de regio Stedendriehoek vind je op de website van de urgentiecommissie. Hier vind je ook de jaarverslagen en het reglement van de beroepscommissie.

Op de website van Woonkeus Stedendriehoek vind je informatie over het soort beroepschriften dat de beroepscommissie behandelt.

Reageren

Stuur je motivatie én CV voor 19 april aanstaande naar vacature@enserve.nl. De sollicitatiegesprekken vinden online plaats.

Een referentieonderzoek en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag maken deel uit van de selectieprocedure.

Voor informatie over deze functie kan je terecht bij Inge de Regt-Janssen, secretaris van de beroepscommissie, tel. 0481-365 636 of vacature@enserve.nl.

Deel dit artikel


Wilt u alles weten op het gebied van woonruimteverdeling?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Alle berichten