Vacature leden urgentiecommissie

23 mei 2023

Kan jij kritisch en objectief blijven in complexe situaties? Ben je goed in knopen doorhakken? En wil je graag je steentje bijdragen aan het verdelen van woonruimte? Dan hebben we goed nieuws! Enserve is namelijk op zoek naar leden voor de urgentiecommissie (4 uur per maand).

Lid zijn van de urgentiecommissie betekent…

Dat je urgentieaanvragen beoordeelt van woningzoekenden die urgentie aanvragen voor een woning. Bijvoorbeeld omdat ze net hun relatie hebben verbroken of omdat hun woning onbewoonbaar is geworden. Je doet dit voor de verschillende regio’s en gemeentes waarvoor wij werken. Dit zijn de regio’s Arnhem-Nijmegen en Stedendriehoek, en de gemeentes Soest, Eemnes, Hattem, Epe en Heerde.

Je neemt de dossiers grondig door. Op basis van regionale regelgeving, de feiten en de persoonlijke situatie van de woningzoekende vorm je je standpunt. Deze bespreek je met je medecommissieleden en de voorzitter, tijdens de maandelijkse vergadering. Samen komen jullie tot een weloverwogen beslissing en motivatie.

Wij bieden jou…

  • Een passende vergoeding, inclusief reiskostenvergoeding.
  • Een inspirerende omgeving, waarin je maatschappelijk van betekenis kunt zijn.
  • Regelmatige bijeenkomsten, waarbij je de kans krijgt om met je medecommissieleden te sparren over de actualiteiten en te leren van elkaars expertise.

Jij bent…

  • Bekend met een van de volgende expertisegebieden: (psycho)sociaal-maatschappelijk, juridisch, medisch, financieel of volkshuisvesting.
  • Maatschappelijk betrokken.
  • Bereid om je te verdiepen in het systeem van woonruimteverdeling.
  • Een analytische, kritische denker.
  • In staat om emoties te scheiden van de feiten.

Enserve is…

Dé specialist in woonruimteverdeling. We adviseren corporaties en gemeenten op het gebied van woonruimteverdeling en voorrangsregelingen. Elke regio heeft woningzoekenden die om uiteenlopende redenen met voorrang woonruimte zoeken. Wij bieden corporaties en gemeenten een brede dienstverlening bij het uitvoeren van voorrangsregelingen, het beoordelen van urgentieaanvragen en het opstellen van een passend beleidskader.

Onze werkwijze kenmerkt zich door persoonlijk contact, objectiviteit, korte lijnen, deskundigheid en onafhankelijkheid. Richting de opdrachtgever en de woningzoekende die urgentie aanvraagt. Juist in urgentietrajecten zijn transparantie en kwaliteit enerzijds en efficiëntie en een vlotte doorstroom anderzijds van belang. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!

Meer weten?

Neem dan eens een kijkje op www.urgentiecommissie.nl.

Solliciteren?

Stuur je motivatie én CV naar vacature@enserve.nl.

Een referentieonderzoek en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag maken deel uit van de selectieprocedure.

Deel dit artikel


Wilt u alles weten op het gebied van woonruimteverdeling?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Alle berichten