Onafhankelijke urgentiecommissie geeft de doorslag voor regio Rivierenland en regio Bommelerwaard

1 september 2017

Woongaard regio Rivierenland en regio Bommelerwaard laten vanaf 1 september 2017 hun urgentieregeling woonruimteverdeling uitvoeren door Stichting Enserve. De keuze van Woongaard is op Enserve gevallen omdat zij een landelijke partij is die werkt met een onafhankelijke urgentiecommissie.

De samenstelling en werkwijze van deze urgentiecommissie oogst grote lof. De leden en voorzitters zijn geselecteerd op basis van hun deskundigheid. Daarbij worden verschillende expertises onderscheiden: juridisch, financieel, medisch, psychosociaal, sociaal-maatschappelijk en volkshuisvestelijk.

Arjan Rook, relatiemanager bij Stichting Enserve, licht de werkwijze toe: “De leden verdiepen zich in het urgentiebeleid van de betreffende regio en bekijken een aanvraag verder vanuit hun eigen achtergrond. Urgentieaanvragen zijn vaak complex. Woningzoekenden hebben problemen op meerdere leefgebieden. De combinatie van deskundigheden in onze commissie zorgt ervoor dat alle aspecten binnen een urgentieaanvraag meegenomen worden in de beoordeling.”

De commissie wordt ondersteund door een team van drie secretarissen die werkzaam zijn bij de stichting. En Enserve doet meer. Arjan Rook: “In veel regio’s zoeken corporaties en gemeenten naar regionale samenwerking. Hoe pak je dat aan, hoe geef je dat vorm, zijn dan vragen die naar voren komen. Wij adviseren in de manier van samenwerken en ook bij het tot stand brengen van een gemeenschappelijk gedragen urgentiebeleid.”

Stichting Enserve verzorgt inmiddels de urgentieregeling woonruimte voor verschillende regio’s. Naast de regio’s Rivierenland en Bommelerwaard zijn dit de regio Arnhem-Nijmegen, Stedendriehoek (Apeldoorn – Deventer – Zutphen) en de gemeenten Soest en Nijkerk. De regio’s Rivierenland en Bommelerwaard werken samen met de regio’s Land van Heusden en Altena en Albasserwaard-Vijfheerenland samen onder de naam Woongaard.

Benieuwd naar wat Enserve voor uw organisatie kan betekenen? Samen brengen we de mogelijkheden in kaart. U kunt ons bereiken via tel. 0481-365636 of info@enserve.nl.

Woongaard

Deel dit artikel


Wilt u alles weten op het gebied van woonruimteverdeling?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Alle berichten