“Systeem voor managementinformatie van Enserve voorziet in behoefte”

27 september 2016

 

DOMIS hr rgb

Woonburo Almelo, een samenwerking tussen Beter Wonen en Woningstichting St. Joseph, zocht een systeem voor managementinformatie en vond dit in DOMIS. DOMIS staat voor Digitaal Online Management Informatie Systeem. Enserve, specialist in woonruimteverdeling, bedacht en ontwikkelde het systeem waarvan inmiddels zo’n 70 corporaties gebruik maken.

Anne Graef, medewerker Proces- en Beleidsondersteuning bij Beter Wonen, en Tom Peterink, informatiemanager bij Woningstichting St. Joseph, werken vanuit beide corporaties geregeld met DOMIS. “We halen er elke maand rapporten en tabellen uit om gegevens te controleren,” vertelt Anne. “DOMIS dient ook prima om de gevolgen van passend toewijzen in beeld te brengen. In combinatie met gegevens uit ons primaire systeem komt dit ook voor de evaluatie van ons beleid van pas.”

Beter Wonen en Woningstichting St. Joseph gebruiken DOMIS sinds juli 2015. Anne schetst de afweging bij de keuze die zij destijds voor DOMIS maakten. “Vorig jaar lag het primaire belang van Woonburo Almelo bij verantwoordingsinformatie. DOMIS voldoet aan die behoefte. Toen we met de implementatie begonnen, hebben we aan de voorkant goede afspraken gemaakt over de definities die we wilden gebruiken. Enserve kwam alle afspraken daarover na.” Tom beschrijft de implementatie vooral als een fase waarin zeer pragmatisch werd gewerkt, “de lijnen met Enserve zijn kort en bevindingen werden snel opgepakt. Dat is overigens nog steeds zo.”

Qua gebruiksvriendelijkheid gooit DOMIS hoge ogen. Het is een gemakkelijk pakket om mee te werken. Ook zonder training vooraf kunnen gebruikers ermee aan de slag. Dit bevestigen ook Anne en Tom. “De standaard rapportages zijn eenvoudig te genereren, definities zijn duidelijk en gegevens zijn goed samen te voegen.” “Voor corporaties die snel willen starten met een rapportagetool is dit een prima product. Met een goede prijs-kwaliteit verhouding voorziet DOMIS zeker in een behoefte.”

Meer weten over DOMIS?

Neem dan contact op met Arjan Rook van Enserve, telefoon 0481 – 365 636 of info@enserve.nl. Of bekijk de demoversie van DOMIS op www.enserve.nl.

Lees ook:
Woonburo Almelo kiest voor DOMIS van Enserve en
Managementinformatiesysteem DOMIS live bij Woonburo Almelo

Deel dit artikel


Wilt u alles weten op het gebied van woonruimteverdeling?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Alle berichten