Huisje, boompje, deurwaarder….

22 maart 2019

Gezamenlijk armoede bestrijden, dat is het doel van Pact Sam Sam, een netwerkcafé in de gemeente Amersfoort. Verschillende partijen delen hierin kennis en ervaring over het verminderen van armoede. Om dit doel te bereiken organiseert Sam Sam regelmatig bijeenkomsten.

Op 7 maart jl. vond een netwerkcafé plaats over het thema wonen. Armoede leidt immers regelmatig tot huurachterstanden en, in het ergste geval, tot ontruiming. Trudy Verburg van woningcorporatie De Alliantie leidde de bijeenkomst in met haar ervaringen omtrent (het voorkomen van) huurschulden.

Daarna was het de beurt aan onder andere Enserve om een workshop te verzorgen. In twee rondes spraken wij met circa 30 aanwezige hulpverleners en raadsleden over de urgentieregeling voor wonen in de gemeente Amersfoort. Sinds een half jaar is Enserve door de gemeente ingezet om deze regeling uit te voeren.

Het aanvragen van een urgentieverklaring voor woonruimte wordt tussen hulpverleners en woningzoekenden vaak besproken. Een beter begrip van het proces bij de eerste groep leidt tot beter advies en ondersteuning aan de laatste groep. Onze toelichting op het urgentiebeleid en de -procedure bleek voor de aanwezigen zeer verhelderend. Tegelijkertijd riep het vragen op over de werking van bepaalde regels. Wij hopen met onze aanwezigheid een bijdrage te hebben kunnen leveren aan het belang van de woningzoekende, om wie het uiteindelijk natuurlijk draait op de woningmarkt.

 

 

Deel dit artikel


Wilt u alles weten op het gebied van woonruimteverdeling?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Alle berichten