Het corona-effect op de woningverhuur (1)

9 april 2020

De maatregelen om verspreiding van het corona virus te beperken, laten hun sporen achter. Ook in corporatieland. Corporaties zoeken hun weg in het contact met woningzoekenden. Hoe verloopt nu een woningbezichtiging, hoe geef je een sleuteloverdracht vorm in deze nieuwe anderhalve-meter-economie? Creatieve oplossingen werden gezocht en vaak ook gevonden. Desondanks kan het niet anders dan dat de huidige ontwikkelingen een effect hebben op de woningverhuur.

Voor elk van de regio’s waar Enserve corporaties ondersteunt met management informatie vanuit ons systeem DOMIS vergeleken wij de resultaten van de maand maart in dit jaar met die van de maand maart in de voorgaande jaren. In vrijwel alle regio’s bleek er sprake van minder leegmeldingen, minder advertenties en minder verhuringen. Dit terwijl er in het begin van maart jl. van de corona crisis nog weinig te merken was. Veel van de woningen die corporaties in maart verhuurden, werden al op een eerder moment leeg gemeld en geadverteerd.

Met name regio’s waar in maart veel minder leegmeldingen en advertenties zijn, kunnen verwachten dat de verhuringen in april sterk zullen dalen. Enserve blijft deze ontwikkelingen monitoren.

 

Deel dit artikel


Wilt u alles weten op het gebied van woonruimteverdeling?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Alle Nieuws