Het corona-effect op de woningverhuur (2)

8 september 2020

Enserve ondersteunt veel van haar opdrachtgevers met DOMIS, het systeem voor managementinformatie. Sinds begin dit jaar heeft corona een effect op de woningmarkt. Op welke manier en in welke mate brengen wij periodiek in beeld. Daarbij bekijken we niet alleen de kant van het aanbod, maar ook de vraagzijde.

De crisis zette in met een afname in het aantal leegmeldingen, advertenties en verhuringen. Dit was in bijna alle regio’s zichtbaar. Deze aantallen waren het laagst in april. In mei was een voorzichtige toename zichtbaar die doorzette in de maanden daarna. Dit neemt niet weg dat het aantal verhuringen nog steeds minder is dan die van een jaar geleden.

In juni leek er sprake te zijn van een inhaaleffect. Dit zien wij in juli echter alweer afnemen. Zowel het aantal leegmeldingen, advertenties als verhuringen neemt vervolgens af in augustus.

Gedurende de hele periode sinds maart blijft de vraag naar sociale huurwoningen onverminderd groot. Het aantal reacties per advertentie bereikt een piek in april. Inmiddels ligt het weer op het niveau van begin dit jaar.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Deel dit artikel


Wilt u alles weten op het gebied van woonruimteverdeling?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Alle berichten