Gemeente Nijkerk kiest Enserve voor uitvoering urgentieregeling

27 februari 2017

Enserve zal vanaf 1 april 2017 de urgentieregeling woonruimteverdeling gaan uitvoeren voor de gemeente Nijkerk. Als gevolg van de invoering van de Veegwet zocht de gemeente een partij die de urgentieregeling voor urgent woningzoekenden kon ondersteunen. Enserve verzorgt het secretariaat en een onafhankelijke urgentiecommissie adviseert de gemeente in haar besluitvorming.

Op 1 juli aanstaande gaat de Veegwet van kracht. Deze wet strijkt de oneffenheden van de woningwet uit 2016 glad. Een van de gevolgen van de Veegwet is dat gemeenten hun urgentieregeling niet meer mogen laten uitvoeren door corporaties. De gemeente Nijkerk voorzag daar een probleem voor de organisatie van haar urgentietraject. Haar urgentiecommissie bestaat namelijk uit medewerkers van de verschillende woningcorporaties in de regio. Dit is volgens de Veegwet niet langer toegestaan.

De gemeente Nijkerk vond de oplossing bij Enserve. Deze organisatie, dé specialist in woonruimteverdeling, ondersteunt al meer dan 15 jaar urgentietrajecten in verschillende regio’s waaronder de woningmarktregio Arnhem-Nijmegen, regio Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer, Zutphen) en sinds enkele maanden de gemeente Soest die ook vanwege de Veegwet een beroep deed op Enserve.

Brede ervaring

Doordat Enserve in diverse regio’s werkzaam is, heeft zij brede ervaring. Elke regio hanteert immers haar eigen urgentieprocedure en -beleid. De secretarissen van Enserve werken zich vlot in en maken zich de regionale verschillen eigen, zodat zij voor elke klant maatwerk kunnen leveren. Waar nodig, stellen zij verbeteringen voor om de efficiency en transparantie in het proces te waarborgen. Optimalisatie van de correspondentie en informatievoorziening richting woningzoekenden hoort ook bij hun taken. Dit laatste vindt onder andere plaats via de website www.urgentiecommissie.nl.

Naast de praktische ondersteuning van het urgentietraject, is Enserve ook sparringpartner als het gaat om het urgentiebeleid en regionale afstemming daarin. Zo speelde zij een belangrijke rol bij de evaluatie van het urgentiebeleid in de regio’s Arnhem-Nijmegen en de regio Stedendriehoek die de inbreng van Enserve daarin nadrukkelijk als meerwaarde zien.

Meer gemeenten zullen te maken krijgen met de gevolgen van de Veegwet. Enserve kan hen adviseren over de (on)mogelijkheden na 1 juli aanstaande binnen het urgentietraject. Afhankelijk van de omvang van een opdracht kunnen werkzaamheden op korte termijn ingeregeld worden door Enserve. Zowel bij de gemeente Soest, als bij de gemeente Nijkerk had zij hier slechts een maand voor nodig.

Meer weten over het uitvoeren van uw urgentieregeling door Enserve?

Neem dan contact op met Arjan Rook van Enserve, telefoon 0481 – 365 636 of info@enserve.nl.

Lees ook Gemeente Soest belegt uitvoering urgentieregeling bij Enserve.

 

Logo gemeente Nijkerk

 

Deel dit artikel


Wilt u alles weten op het gebied van woonruimteverdeling?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Alle berichten