Enserve 13 en 14 juni op VNG jaarcongres

17 mei 2017

Enserve staat op 13 en 14 juni 2017 op het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in Goes. U vindt ons in stand 105. Daar vertellen wij u alles over het aanvragen en beoordelen van urgentieaanvragen door onze onafhankelijke urgentiecommissie. Medewerkers van het secretariaat van de urgentiecommissie zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden over de ondersteuning die wij kunnen bieden. 

Het VNG congres trekt jaarlijks meer dan 2.000 bezoekers. Onder andere burgemeesters, wethouders, beleidsmedewerkers en gemeenteraadsleden bezoeken de beurs om hun kennis op relevante onderwerpen te verdiepen. 

Enserve zal zich op de beurs vooral richten op haar dienstverlening op het gebied van het aanvragen en beoordelen van urgentie voor woonruimte. Menig gemeente ziet zich hierbij binnenkort namelijk voor een probleem gesteld door de in werking treding van de Veegwet. Volgens de Veegwet mogen corporaties geen diensten meer verlenen aan anderen dan eigen dochtermaatschappijen, andere corporaties, huurdersorganisaties, leden van een VvE en aan bewoners van woningen die bouwkundig een geheel vormen met woningen van de corporatie. Hieruit volgt dat een gemeente de uitvoering van haar urgentieregeling voor woonruimte niet langer mag mandateren aan een woningcorporatie. Deze manier van werken wordt op dit moment in veel gemeenten gehanteerd. Zij moeten hiervoor nu een andere oplossing vinden. 

Als gevolg van de Veegwet hebben verschillende gemeenten recent contact opgenomen met Enserve om onze mogelijkheden voor dienstverlening op het gebied van urgentiebehandeling te bespreken. Voor de gemeenten Soest en Nijkerk hebben wij het urgentietraject inmiddels al overgenomen. 

Meer informatie over het congres vindt u op de website van VNG. 

Contact

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan contact op met Arjan Rook via telefoonnummer 0481 – 365636. 

Welkom in Goes

 

 

 

Deel dit artikel


Wilt u alles weten op het gebied van woonruimteverdeling?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Alle berichten