‘Digitaliseren om woningzoekenden en huurders te helpen die het nodig hebben’

20 augustus 2018

Woonruimteverdeling bij woningcorporaties is de laatste jaren erg veranderd. “Corporaties zetten daarbij steeds meer in op het digitaliseren van hun processen,” aldus Karel Blom van Enserve. De specialist in woonruimteverdeling is op 27 september één van de exposanten op CorporatiePlein, en wij spraken alvast met hen over de bedrijfsvoering van de toekomst.

Doordat corporaties steeds meer inzetten op de digitalisering van processen, kan een groot deel van de woningzoekenden en huurders geholpen worden zonder directe tussenkomst van een corporatiemedewerker. Karel: “De ruimte die corporatie daarmee creëren, gebruiken zij om juist die woningzoekenden en huurders te helpen die het zelf niet kunnen. Deze groep zal naar verwachting alleen maar toenemen – denk aan onder andere statushouders en mensen uit diverse opvanginstellingen – waardoor het digitaliseren van processen steeds belangrijker zal worden. Doordat Enserve landelijk werkt hebben wij veel kennis van allerhande uitvoeringsregels die worden gehanteerd, kennen wij de diverse automatiseringsoplossingen voor woonruimteverdeling en hebben kennis van veel verschillende huisvestingsverordeningen. Deze brede kennis van woonruimteverdeling delen wij graag met de bezoekers van CorporatiePlein.”

Corporaties en gemeenten ontzorgen
“Onze core business is corporaties, samenwerkende corporaties en gemeenten te ontzorgen op het brede gebied van woonruimteverdeling,” legt Karel uit op de vraag wat bezoekers van CorporatiePlein op de stand van Enserve kunnen verwachten. “Sinds 2001 zijn wij hiermee veel nieuwe opdrachtgevers van dienst. Op dit moment bedienen wij 75 corporaties en gemeenten in werkzaamheden rondom woonruimteverdeling en de bijbehorende automatisering. Bij de een adviseren wij over het vernieuwen van een huisvestingsverordening met inbreng van stakeholders, en bij de ander vertellen wij hoe een regionale urgentieregeling voor woonruimteverdeling opgezet en uitgevoerd kan worden. Recent begeleidden wij acht verschillende corporaties in hun zoektocht naar een eenduidig woonruimteverdeelbeleid. Wij vertellen hier graag meer over op onze stand.”

Enserve is op CorporatiePlein te vinden op stand 4.

Dit artikel is geplaatst door CorporatieMedia op maandag 20 augustus 2018.

Enserve logo RGB 2015 

Deel dit artikel


Wilt u alles weten op het gebied van woonruimteverdeling?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Alle berichten