Corporaties Arnhem-Nijmegen onderzoeken segregatie als gevolg van passend toewijzen

10 oktober 2017

“Is segregatie erg?” Deze vraag stond centraal tijdens een bijeenkomst waar Henk van Dijk, Adviseur Wonen bij Enserve, de data van twee jaar passend toewijzen duidde voor de directeur-bestuurders van de 17 corporaties in het Entree-gebied (regio Arnhem-Nijmegen).

Uit zijn analyse bleek dat het huidige passend toewijzen beleid leidt tot enige vorm van segregatie. In bepaalde buurten is een hoge instroom van lage inkomens zichtbaar, terwijl in andere buurten juist meer hogere inkomens binnenkomen. Dit kan leiden tot segregatie. Aan de corporaties stelde Henk van Dijk vervolgens de vraag: hoe ernstig is dit?

Niet perse ernstig, stelden de Entree corporaties eensgezind vast, en zeker interessant genoeg voor nader onderzoek. Het resultaat van de bijeenkomst is een coalitie, gevormd door de betrokken corporaties. Samen zullen zij, binnen de regels van passend toewijzen, bekijken of en hoe segregatie in banen moet worden geleid.

Enserve verzorgt al 16 jaar de exploitatie van de woonruimteverdeling voor de samenwerkende corporaties van Entree. In aanloop naar het invoeren van passend toewijzen ondersteunde Enserve haar klanten met advies en analyses. De huidige evaluatie is gebaseerd op data uit het online systeem voor managementinformatie DOMIS, een systeem van Enserve waar alle Entree corporaties gebruik van maken.

Interesse in advies over uw woonruimteverdeelbeleid?

Neem dan contact op met Arjan Rook van Enserve, telefoon 0481 – 365 636 of info@enserve.nl.

Lees ook:

Passend toewijzen? Segregatie dreigt!

Dit kost passend toewijzen de corporatie

Henk 1

Deel dit artikel


Wilt u alles weten op het gebied van woonruimteverdeling?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Alle berichten