Adviseur Woningmarkt

29 juni 2023

Lijkt het je leuk om adviesopdrachten voor gemeentes en corporaties op te pakken? Ben je een echte verbinder en netwerker? En krijg je energie van relevant maatschappelijk werk? Dan ben jij misschien wel de Adviseur Woningmarkt (32 – 36 uur) die we zoeken!

Functieprofiel

Als Adviseur Woningmarkt, bij onze opdrachtgever Enserve in Elst, adviseer je (regionale samenwerkingsverbanden van) woningcorporaties en gemeenten op het gebied van woonruimteverdeling. Veelal werk je voor vaste opdrachtgevers door heel Nederland waarmee je een langdurige en hechte samenwerking aangaat. Enserve werkt voor 65 corporaties en 28 gemeenten in het hele land.

Als Adviseur Woningmarkt acteer je als serieuze gesprekspartner op bestuurlijk- en managementniveau voor opdrachtgevers. Je bent op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen binnen de huidige, volop in beweging zijnde, woningmarkt en ondersteunt opdrachtgevers hierop te anticiperen. Zowel op aanvraag als proactief, gebaseerd op goed onderzochte informatie en verzamelde data.

Enserve is dé landelijk specialist in woonruimteverdeling. Een specialistisch onderwerp, waarbij de ervaring leert dat woonruimteverdeling een verrassend breed en veelzijdig perspectief kent. Door onderzoek in de markt voor sociale huurwoningen, het verzamelen en ontsluiten van data en met de kennis die daarmee ontwikkeld wordt, helpt Enserve opdrachtgevers met het opstellen en evalueren van het woonruimteverdeelbeleid.

De adviesopdrachten die je uitvoert gaan bijvoorbeeld over woningmarktontwikkelingen binnen het segment sociale huur, het woonruimteverdeelbeleid of het herzien van huisvestingsverordeningen. De daaruit voortvloeiende klantvragen weet je door jouw analytisch vermogen, woningmarktkennis en oog voor de praktijk, goed te doorgronden. Je werkzaamheden liggen op het snijvlak van advies, procesbegeleiding en onderzoek. Daarbij is het data gedreven werken steeds belangrijker. Met jouw moderne visie en je kennis van de woningmarkt, weet je klanten te verrassen door te anticiperen op (mogelijke) behoeftes.

Je denkt proactief mee aan het verder verbeteren van aanverwante dienstverlening. Je werkt samen in een klein team met bevlogen collega’s met hart voor de corporatiesector in het algemeen, en voor woningzoekenden in het bijzonder. Dit doe je vaak vanuit kantoor of huis, waarbij je ook regelmatig op stap bent voor afspraken met jouw relaties.

Verantwoordelijkheden

 • Zelfstandig oppakken en uitvoeren van woningmarkt gerelateerde adviesopdrachten bij opdrachtgevers door heel Nederland
 • Nauw samenwerken binnen het team adviseurs en met de relatiemanagers, de specialisten woonruimteverdeling, de specialisten voorrangsregelingen en de data analisten
 • Actief signaleren van nieuwe trends en ontwikkelingen in de markt en rijksbeleid en deze vertalen naar de impact voor opdrachtgevers
 • Gezamenlijk met de andere adviseurs, overzie en bewaak je de inhoudelijke samenhang van de verschillende activiteiten van Enserve
 • Samen met je collega’s elkaars kwaliteiten optimaal benutten voor de beste resultaten voor de opdrachtgevers
 • Sturen op gewenste resultaten én op klanttevredenheid
 • Op een proactieve manier ambassadeur zijn van Enserve als dé landelijk specialist in woonruimteverdeling
 • Onderhouden van langdurige en bestendige klantrelaties

Wij vragen

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van sociale geografie, volkshuisvesting, bestuurskunde of vergelijkbaar
 • Werkervaring binnen het domein wonen als beleidsadviseur bij een woningcorporatie of gemeente of als extern adviseur
 • Visie op de woningmarkt in Nederland en kennis en/of ervaring met de vakgebieden woonruimteverdeling en/of woningmarkt
 • In staat om de verbindingen te maken met stakeholders; je bent een echte netwerker en weet op strategisch en bestuurlijk niveau mensen aan je te binden
 • Een relevant maatschappelijk netwerk bij woningcorporaties, gemeenten, brancheorganisaties en relevante adviesbureaus
 • Goede advies-, coach- en presentatievaardigheden, handig met automatisering, bij voorkeur ook met business intelligence (BI)
 • Je vindt de volkshuisvesting een prachtige sector om in te werken

Wij bieden

 • Een veelzijdige, zeer afwisselende functie binnen een maatschappelijk relevante sector
 • Samenwerking met opdrachtgevers en met zeer uiteenlopende samenwerkingsverbanden
 • Gevarieerde, aansprekende en innovatieve projecten op het gebied van de woningmarkt
 • Geen “commerciële urendruk”, wel een professionele en resultaatgerichte werkomgeving
 • Veel aandacht en middelen voor persoonlijke en carrièregerichte ontwikkeling op maat
 • Werken in een kleine, informele organisatie die volop in groei en ontwikkeling is
 • Enserve heeft goede secundaire voorwaarden, de CAO Woondiensten wordt gehanteerd
 • De mogelijkheid tot thuiswerken en flexibele werktijden zijn bij Enserve een vanzelfsprekendheid

Bedrijfsomschrijving

Enserve is dé landelijke specialist in woonruimteverdeling die als partner individuele en samenwerkende corporaties en gemeenten informeert, adviseert en begeleidt op het gebied van woonruimteverdeling van huurwoningen van woningcorporaties. Het team van 30 collega’s bestaat uit deskundigen op het gebied van woonruimteverdeling, managementinformatie, ICT en voorrangsregelingen.

Korte lijnen, deskundigheid en klantvriendelijkheid zijn kenmerkend voor de dienstverlening van Enserve. De onderlinge sfeer is informeel en familiair. Enserve groeit hard, dit maakt dat de organisatie zich aan het door ontwikkelen is. Hierdoor heb je alle ruimte om hier je eigen bijdrage aan te leveren. Werken in een ontwikkelende organisatie die actief is in verschillende regio’s maakt dat je als nieuwe collega een proactieve instelling moet hebben.

De manier van samenwerken wordt door klanten van Enserve omschreven als informeel, korte lijnen en snel schakelen als collega’s elkaar nodig hebben. Met alles wat Enserve doet, houdt zij het doel voor ogen van degenen waar het uiteindelijk om gaat: de woningzoekenden.

Geïnteresseerd?

We vroegen Siebert & Wassink te ondersteunen bij de werving- en selectieprocedure voor de functie van Adviseur Woningmarkt. Voor een goede kandidaat maken wij graag tijd vrij! Daarom hanteren wij geen sluitingsdatum.

Past deze vacature bij jou? Reageer dan via deze sollicitatie button en stuur ons je motivatie en CV. Neem voor meer informatie contact op met Tom Munster, Recruiter a.i. Enserve:

t: 074 – 20 20 333
m: 06 – 430 307 99
e: munster@siebertwassink.nl
w: www.siebertwassink.nl

Deel dit artikel


Wilt u alles weten op het gebied van woonruimteverdeling?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Alle berichten