Aangevraagde woningmarkt regio’s in lijn met visie Enserve

18 juli 2016

In de brief die minister Blok naar de kamer heeft gestuurd over de indeling van Nederland in Woningmarkt regio’s, staat een kaart met 19 regio’s. Deze kaart vertoont grote overeenkomsten met de voorgestelde indeling van Enserve met 16 regio’s.

Zie o.a. https://www.enserve.nl/index.php/nieuws/84-woningmarktregio-s-16-is-genoeg. Een groot aantal regio’s die door de gemeenten zijn aangevraagd komen exact overeen met het voorstel van Enserve.

 

Uiteraard zijn er ook verschillen. Zo is de lastige situatie rond Amersfoort “opgelost” door voor te stellen o.a. Zeewolde en de Noord Veluwe deel uit te laten maken van deze regio. Uit de brief van Blok blijkt echter dat daarmee direct een grote daling optreedt in de beschikbare bestedingsruimte voor de corporaties in deze regio.

 

Het belangrijkste is echter dat de visie van Enserve kennelijk door veel partijen wordt gedeeld: “Maak grote woningmarkt regio’s zodat de corporaties hun werk kunnen blijven doen”. (https://www.corporatienl.nl/artikelen/corporaties-moeten-hun-werk-kunnen-blijven-doen/)

Deel dit artikel


Wilt u alles weten op het gebied van woonruimteverdeling?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Alle berichten